Bilder fra Depui

Speilsalen stod i sin tid ferdig som en bryllupsgave fra direktør Georg Probsthahn til sin kjære Agathe på deres 15-års bryllupsdag. Hans visjon om å gjenskape noe av fortidens storhet, og den svenske kunstneren Axel Bjørling Sands stødige pensel, skapte det unike uttrykket som er like fantastisk den dag i dag.

 

Sand er blitt omtalt som en av de fineste kunstnere i sitt felt fra perioden omkring århundreskifte. Han var blant annet med å dekorere slottet i 1905, og ryktene ville ha det til at han selv var av kongelig slekt – etter et lite sidesprang fra det svenske kongehuset. I 1958 ble Sands verk restaurert i forbindelse med hotellets 100-års jubileum. Da ble oppgaven betrodd en annen av sin tids store kunstnere, nemlig Edvard Vigebo. Utallige timer ble brukt i det møysommelige arbeidet, mens Vigebo lå på ryggen på et stillas og gikk over hver detalj av takmaleriet.

Oddernes kirke

Oddernes kirke er kjent for sitt enestående og fargerike interiør. Vielsen skal holdes av Jon Andreas Lauvland som i tillegg til å være en knakende god prest, også er brudens onkel.

 

Kirken ligger i bydelen Lund i Kristiansand kommune, Vest-Agder fylke. Kirken er en langkirke i stein med tårn og tårnfot i tre. Den er hovedkirke i Oddernes prestegjeld i Kristiansand domprosti. Østsiden av kirken har bruddsteinsmurer. Koret har en halvrund, apsidal avslutning som vitner om kirkens middelalderopprinnelse. Den første kirke på stedet kan ha vært reist av Øyvind, gudsønn til Olav den hellige.

"Something old, something new,

something borrowed, something blue"

Copyright 2012 © All Rights Reserved